Casemanager RCCM

Toetsing en inzicht

De register case- en caremanager (Rccm) is de spin in het web rondom verzuim en re-integratie en stuurt alle partijen aan die rondom een arbeidsongeschikte medewerker betrokken zijn. Denk daarbij aan de bedrijfsarts, een arbeidsdeskundige, re-integratiebedrijf, het UWV en niet te vergeten de medewerker zelf. Alles met als hoofddoel de medewerkers op een efficiënte manier duurzaam terug te laten keren in eigen of het meest passende werk.

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde en ervaren casemanagers. De dienstverlening van onze casemanagers is breed.

De casemanager toetst al uw complexe verzuimdossiers op gemiste kansen en repareert dossiers waar nodig en mogelijk, zodat bijvoorbeeld dreigende loonsancties door het UWV kunnen worden voorkomen. Ook toetsing van de dienstverlening van uw arbodienst en het opstellen van de juiste afspraken met de arbodienst (Service Level Agreements) is een discipline van onze register case- en caremanagers die u kunt aanspreken om uw organisatie verder te verbeteren.

Verder spelen onze register case- en caremanagers ook een cruciale rol bij de WIA aanvraag, toetsing van de beschikking arbeidsongeschiktheid van het UWV en inzet van Bezwaar & Beroep, indien u het niet eens bent met de beslissing van het UWV over de keuring van uw werknemer.

Tot slot zullen onze register case- en caremanagers ook uw schade ná 104 weken verzuim in beeld brengen en verkleinen door middel van inzet herbeoordeling, Bezwaar & Beroep en re-integratie. Hiermee verkleint u uw schade en werkt dit kostenbesparend.

Daarbij kan op organisatieniveau worden gekeken naar verkleinen van uw uitgaven. Wij leveren u de cijfers van werkelijke verzuimschade, de interpretatie van uw verzuimcijfers en de specifieke oplossingen voor uw organisatie. Maar ook toetsing van volledige benutting van subsidies en premiekortingen. Ook uw verzuimbeleid kan worden getoetst en indien noodzakelijk geactualiseerd. Onze register case- en caremanagers maken voor directie de vertaalslag van de financiële gevolgen van verzekeringstechnische producten, zoals die worden aangeboden bij eigen risicodragerschap en personal benefits. Het informeren van de ondernemingsraad hoort daar uiteraard ook bij.

Kortom: onze register case- en casemanagers zetten net een stap meer voor u.


Wilt u een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Contactformulier

Vragen?

Heeft u vragen? neem dan contact met ons op