Coronietus of welles?

Wie heeft het nu wel gehad? Of niet gehad? Zeker is dat er een golf van ziekmeldingen over Nederland heen is getrokken. Sommige arbodiensten, zo was te lezen in de volkskrant, hadden het wiel uitgevonden, konden het verzuim zo in de grip houden en de prijzen waren navenant.

Mijn ervaring bij diverse bedrijven, is dat medewerkers uiterlijk na een paar weken weer aan het werk zijn, sommigen al snel. De effecten van bellen door artsen en andere medisch gerelateerde mensen heeft, voor zover ik heb kunnen zien, geen directe invloed gehad op het verlagen van het verzuim. Een bedrijfsarts vertrouwde mij toe dat iedere medewerker die hij had gebeld ook ziek klonk.

Dus terug naar normaal zou ik zeggen.

Wij maken ons meer zorgen over de terugkeer van de mensen die erg ziek zijn geweest, de mensen die uit overbelaste privé situaties komen, en ineens weer “normaal” moeten gaan doen. En dan gaan wij weer doen waar wij goed in zijn. Het inhoudelijk goed begeleiden van re-integratie. Terugkeer bij burn out kan normaal gesproken in eigen werk in 3 maanden vanaf de start van de re-integratie. Maar dan wel op de juiste manier.

Daarnaast, hoe ga je om met re-integratie daar waar er geen werk is? Kan iemand dan beter worden gemeld? Ons antwoord is ja, dat is mogelijk. Medisch herstel stopt niet als er geen werk is.

We hebben een paar werkgevers mogen helpen met vragen naar aanleiding van de vorige post. Fijn om iets bij te kunnen dragen. Wij wensen deze werkgevers veel succes in de toekomst. Wie weet waar we elkaar nog eens tegen komen.

Maar voor nu, blijf voorzichtig en werk ze

Contactformulier

Vragen?

Heeft u vragen? neem dan contact met ons op