Bedrijfsarts

Objectief en onafhankelijk

De bedrijfsarts is essentieel in het proces rondom uw verzuimende werknemer. Ieder bedrijf is dan ook verplicht een contract te hebben met een geregistreerd bedrijfsarts of een arbodienst. Maar wat verwacht u van een bedrijfsarts?

Onderzoek heeft aangetoond dat 80% van het verzuim een niet medische oorzaak heeft. Onze bedrijfsartsen zijn in staat om het verschil te maken tussen ziekte en andere oorzaken van uitval. Daar waar geen sprake is van ziekte, zullen onze bedrijfsartsen dit ook uitspreken. Dit is wat wij demedicaliseren noemen. Dit maakt onze bedrijfsarts ook uitermate geschikt voor het oplossen van ingewikkelde casuïstieken waarbij een onafhankelijke bedrijfsarts nodig is. Natuurlijk kunnen zij ook fungeren als vaste bedrijfsarts voor uw organisatie. Op afroep of per dagdeel. Zoals het voor uw bedrijf het beste past.

Onze bedrijfsartsen zijn onafhankelijk en objectief in hun bevindingen en oordeel.

Zij leren u hoe uw organisatie de juiste vragen kan stellen aan de bedrijfsarts, zodat er ook gericht antwoord kan worden gegeven. Dit zorgt voor duidelijkheid en samenwerking met als doel dat de medewerker snel en duurzaam kan re-integreren. En daarmee onnodige kosten worden gemaakt.

De doorlooptijd tussen het bezoek en de rapportage houden wij kort. De rapportages zullen de zelfde dag in uw bezit zijn. U kunt dus altijd verder met de re-integratie op basis van up-to-date informatie.

Uiteraard zijn onze bedrijfsartsen (BIG) geregistreerd en werken wij altijd conform de professionele standaarden van de NVAB, KNMG en Stecr richtlijnen.

Onze bedrijfsartsen zijn betrokken bij u, uw medewerkers en uw organisatie. Zij zorgen er voor dat uw medewerkers geen drempel hoeven te voelen om contact op te nemen. Daarbij zetten ze steeds een stapje meer, om te zorgen voor een zo goed mogelijke uitkomst.

Wilt u een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op voor een afspraak.